logo-ssv
foto-interieur-1

Accommodatie


Accommodatie

De schietsportaccommodatie is volledig eigendom van SVW. Het is gelegen aan de Ferrandstraat 1 in Werkendam. Het gebouw bestaat uit meerdere ruimtes met overdekte schietbanen en een grote, gezellige kantine.

Wij zijn open op donderdag- en vrijdagavond waarbij tussen 19.30 uur en 22.00 uur van de schietbanen gebruikt gemaakt kan worden.

Schietbanen

Binnen onze vereniging kunnen verschillende disciplines worden geschoten. Er zijn banen voor zowel lucht-, klein kaliber-, groot kaliber disciplines als wel mogelijkheden voor digitaal schieten en om de edele kunst van handboog dan wel kruisboogschieten te beoefenen.

Lucht disciplines

Voor het schieten van lucht disciplines (10m en 12m) hebben we een aantal banen beschikbaar waarop verschillende disciplines kunnen worden beoefend. We hebben schietpunten voor knielend, liggend en staand schieten voor luchtgeweer en staand schieten met luchtpistool. Een aantal schietpunten zijn voorzien van klapschijven voor bijvoorbeeld (Hunter) Field Target (H)FT en (zomer)biathlon.

Klein kaliber

We hebben een 10m baan voor klein kaliber pistool (KKP), een 12m baan voor kleinkaliber geweer en karabijn (KKG en KKK). Ook op de 25m baan kan gebruik worden gemaakt van kleinkaliber wapens.

De 10m pistoolbaan is alleen geschikt voor staand schieten. De 12m-baan is geschikt voor zowel liggende als geknielde schietdisciplines.

Groot kaliber disciplines

Op de 25m baan wordt groot kaliber geschoten: GKP, militair pistool en M1-karabijn (kaliber .30).

Op de 25m-baan is kan zowel liggend, geknield en staand worden geschoten.

Laserschieten en boogsporten

Als laatste hebben we nog een zaal die gebruikt kan worden voor laserschieten (alle leeftijden!) als voor boogsporten.

Kantine

De verschillende ruimtes worden verbonden door een gezellige kantine waar voor en na het schieten een drankje genuttigd kan worden. Hier is ook het verkooppunt voor onder andere munitie, wedstrijdkaarten en consumptiemunten.