logo-ssv

Lid worden - Jeugdschietsport

 

Welkom op onze webpagina voor de jeugdschietsport! Voor veel kinderen hebben wapens een welhaast magische aantrekkingskracht. En natuurlijk wil jij dat ook een keer proberen: met een echt wapen schieten.

Schietsport Vereniging Werkendam ziet de jeugd als de toekomst. Daarom hebben we een afdeling Jeugdschietsport. Kinderen vanaf tien jaar zijn welkom om gewoon eens te komen kijken en een introductieles te volgen. Dat gebeurt natuurlijk onder begeleiding van onze gecertificeerde instructeurs en met wapens die passen bij je leeftijd. Jeugd tot 16 jaar schiet uitsluitend met luchtdrukwapens.

De eerste stappen…

Jeugd leert de basis door te schieten met een luchtdrukgeweer. De basisstappen worden doorlopen zodat je alle fijne kneepjes van het schieten wordt bij gebracht. Lekker je hoofd leeg maken en proberen met je tong tussen je tanden het perfecte schot te lossen!
We realiseren ons dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Je kan daarom ook gebruikmaken van onze laserschietbaan. Hier kan zonder gevaar en dus met minder concentratie, geprobeerd worden om de schietkunsten te tonen of te verbeteren.

Bekwame jeugdschutters met voldoende fysiek mogen ook gebruik maken van de luchtdrukpistolen van de vereniging.

Vuur-of luchtdrukwapens?

Je mag als geoefende schutter vanaf 16 jaar ook gebruik maken van vuurwapens. Meestal voelt het overstappen als het summum, alsof men dan eindelijk klaar is met hun opleiding. Toch is luchtschietsport niet voor niks een olympische discipline en zijn er zeer veel volwassenen die met veel plezier gebruik maken van luchtwapens. Een perfecte kaart schieten (50 punten) is met luchtdrukwapens welhaast moeilijker dan met vuurwapens. Als je goed geoefend bent, heb je een uitstekende basis voor alle andere wapens!
Bijkomende voordelen zijn ook dat eigenlijk alle luchtdrukwapens vrij (dus zonder verlof) zijn te verkrijgen, vervoeren en verhandelen: er is dan ook een grote, levendige (tweedehands) markt. Luchtdrukwapens kunnen in allerlei prijsklassen worden aangeschaft, van (zeer) goedkoop tot uiterst geavanceerde en prijzige wapens. En kers op de taart is dat er geen minimum leeftijd is bezit van luchtdrukwapens. Dus toch maar eens lief naar papa of mama kijken voor je volgende verjaardag.

SV Werkendam heeft meerdere eigen luchtwapens die uitermate geschikt zijn voor zowel beginnende als gevorderde schutters. We hebben kwalitatieve wapens die werken op basis van perslucht. Dit zorgt voor betrouwbare resultaten en zeer fijn schietende wapens.

Je bent van harte welkom om op een van onze schietavonden langs te komen. Maar aangezien ons verenigingsgebouw niet openbaar toegankelijk is, dien jij (of een van je ouders) zich een paar dagen van tevoren aan te melden bij de secretaris van de vereniging op het e-mailadres siraterces.[antispam].@schiet-sport.nl.

Mocht je toevallig al iemand kennen die volwaardige lid is dan kan die persoon je ook als introducé meenemen. In dat geval is aanmelden niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.

Je ouders zijn natuurlijk ook welkom. En je stuur gerust een berichtje als je meer wilt weten!